Speel het spel! Druk op ALT+3

 
 

COMPUTEREN ZONDER MUIS!

Wist je dat?

Veel mensen weten niet dat je de computer zonder muis kunt bedienen. In plaats van schuiven, mikken en klikken kun je door het indrukken van de juiste toetsen (sneltoetsen) veel commando's geven.

Voel je het zelf wel eens? Na lang achter de computer te hebben gezeten kan je pols, arm, nek, schouders en rug pijn gaan doen. Dat komt door de vele kleine bewegingen die je maakt (soms wel duizenden muiskliks per dag!).

Maar die kleine bewegingen kosten toch helemaal geen kracht?

Het klinkt een beetje gek maar juist doordat de bewegingen zo klein zijn wordt het lichaam (je arm, pols, nek, schouders en rug) extra belast want wij zijn eigenlijk niet gemaakt om lang achter elkaar zulke kleine bewegingen te maken.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je goed zit en een goede computerplek hebt.

Waarom zijn sneltoetsen dan beter?

Door met sneltoetsen te werken wordt je minder snel moe en krijg je ook minder snel last van een Muisarm. Dit komt omdat je minder bewegingen hoeft te maken die ook nog eens minder moeite kosten. Zo hoef je niet te mikken maar kun je direct commando's geven. En het werkt ook nog eens veel sneller! Da's handig wanneer je een spreekbeurt moet maken.

Sneltoetsen zitten in bijna alle programma's en natuurlijk ook in diverse spelletjes. Zoek ze op, vaak de help functie, en leer ze te gebruiken.

Hoe leer ik dan sneltoetsen aan?

Door het spel te doen zul je snel enkele belangrijke sneltoetsen leren. In de programma's MSN, Live Mail (voorheen Hotmail), MS Word en Verkenner. Die sneltoetsen kun je ook op een sneltoetskaart printen wanneer je een Level (een beest bevrijd) hebt gehaald.

 

Ga met ALT+0 naar de Homepage om het spel te spelen!